Visgraatvloeren

Een visgraatvloer is een legmethode waarbij de delen in een visgraatpatroon (of hongaarse punt) worden gelegd. Het soort, afwerking, lengte en breedte hebben invloed op de uitstraling van een visgraatvloer. U kunt de vloer met zowel laminaat als pvc leggen.

 

Verschillende typen visgraatvloeren

Wilt u een strakke vloer of juist een verouderde uitstraling? Beide is mogelijk. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit licht- of donkeren eikensoorten. Beiden hebben hun eigen specifieke uitstraling. Ook de breedte en de lengte van de vloerdelen kunnen van invloed zijn op de uitstraling van het geheel.

 

Wat zijn visgraatvloeren?

Visgraat verwijst simpelweg naar het patroon waarin de stroken of vloerplanken neergelegd zijn. Deze legmethode geeft een chique uitstraling.

In principe kan elk laminaat of pvc-plank in visgraatmotief gelegd worden, behalve click-laminaat. Dat komt doordat de klikverbinding bij click laminaat op de kopse kanten en op de lange kanten verschilt. Toch is het vaak mooier om te kiezen voor een kleinere of smallere strook. 

De pvc-vloeren bestaan uit meerdere lagen, waarbij de bovenste laag de harde slijtlaag is. De dikte van deze laag bepaald de slijtvastheid van de visgraatvloer. Omdat vinyl een flexibele kunststof is, is het uitermate geschikt om hoge kwaliteit houtstructuur of print op te bedrukken. Dit geeft een realistisch uiterlijk en een voelbare structuur, waardoor het bijna niet van het echt te onderscheiden is! De voordelen ten opzichte van een houtvloer of een (gewone) laminaatvloer zijn de slijtvastheid, geluidsreductie, waterbestendigheid en de geschiktheid voor vloerverwarming.